Sheperd’s Pie

sheperdspie

Een eenpansgerecht voor gure herfstavonden. Overheerlijk!

Nodig:

400 gram lamsgehakt – bakboter – peper & zout – 1 gesnipperde ui – 1,5 dl rundsbouillon (van een blokje) – klein potje tomatenpuree – 300 gr diepvrieserwten – 2 wortelen in blokjes gesneden – half busseltje verse munt, gesnipperd – paprikapoeder – pikante loempiasaus –  genoeg aardappelpuree – paneermeel

Doen:

Zet de oven aan op 180 graden.

Kies een diepe pan (genre Le Creuset), die je ook nog in de oven kunt schuiven. Stoof de ui met wat boter in de pan, voeg het lamsgehakt toe en bak het. Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Schep de tomatenpuree onder het gehakt en voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en zet dan het vuur zachter. Voeg de wortels toe, dek af en laat 10 minuten zachtjes sudderen. Gooi de erwtjes erbij en laat opnieuw stoven. Zet alles van het vuur af, en voeg toe: de munt en 2 flinke scheppen pikante loempiasaus. Schep de aardappelpuree over de saus en werk af met wat boterklontjes en paneermeel. Schuif in de oven tot de puree een korstje heeft (15 minuten).

5 thoughts on “Sheperd’s Pie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s