Wortelsoep met kokosmelk en rode curry

wortelsoep.jpg

 Lekker pittige wortelsoep voor rainy days.

Nodig:

Voor 3 liter soep: 3 uien > 1 flinke groene selder > 1 kg wortels > 3 tenen look > 3 liter bouillon (kip, groenten,…) > 2 koffielepels rode currypasta > 250 ml kokosmelk > 1 bosje koriander> 2 blaadjes laurier > takje tijm > peper > boter of olie

Doen:

Maak alle groenten schoon en snij ze in kleine blokjes. Stoof ze allemaal aan in de vetstof en voeg de geraspte look, tijm en laurier toe. Als je groenten wat gesudderd hebben, voeg je de bouillon toe en laat je het geheel een halfuurtje zachtjes koken.
Klaar? Haal de tijm en laurier eruit en mix de soep. Voeg de kokosroom en de rode currypasta toe en verwarm opnieuw. Laat niet meer koken, want dan stolt de kokosroom… Voeg op het einde de hele fijngesnipperde bos koriander toe. Een beetje peper mag misschien nog wel, al hoewel dat het zo al behoorlijk hot is.

Ik bedacht me net dat – om het feestelijk te maken – wat in olie en look krokant gebakken scampistukjes hier heel lekker zouden in zijn…

About these ads

2 gedachtes over “Wortelsoep met kokosmelk en rode curry

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s