Pompoensoep met curry, spek en appel

pompurk.JPG

Ik moet toegeven, ik ben geen fan van pompoensoep.
Toch niet van de dikke, oranje brij die naar overjaarse aardappels proeft.
Tijd voor creativiteit met de pompoen *wrijft in de handjes*.

Nodig:

1 kleine pompoen (zoals die hierboven en neen, dat is niet de werkelijke grootte…) > 1 ui > 2 tomaten > 1 teen look > 1 liter water > 2 kippenbouillonblokjes > 1 koffielepel (hot) currypoeder > 1 jonagold > 100 gr fijne spekreepjes  > drupje olijfolie

Doen:

Eet eerst een week elke morgen spek met eieren. Of doe een maand elke dag 100 bicepsoefeningen (het mag ook triceps zijn.
Anders gaat u zich waarschijnlijk pijn doen bij het snijden van de pompoen.

Snij de pompoen in kleine blokjes (2 op 2 cm). Daarbij haal je de schil eraf en gooi je de pitten en het dradige binnenste weg. Je moet ongeveer 2 keer 2 grote handen vol pompoen zien over te houden. De ui snij je fijn en stoof je -samen met de fijngeraspte look – zachtjes aan in wat olijfolie. Voeg de pompoen toe en laat op een zacht vuur 5 minuten stoven. Daarna doe je er de 2 in stukken gesneden tomaten bij. Nog even laten garen. Vervolgens de liter water, 2 kippenbouillonblokjes, en de curry. Na 30 minuten de mixer erdoor halen. De spekreepjes heb je ondertussen krokant gebakken. Ik doe dat in de microgolf: een bord met een velletje huishoudpapier (keukenrol, voor de vrienden), daarop de spekreepjes en nog een velletje papier. Dit gooi je 7 minuten op 500 watt in de micro, en wedden dat je nog nooit zo’n lekker (en vetarm!) spek hebt gegeten? De reepjes kunnen nu in de soep, samen met de in kleine blokjes gesneden appel.

Laten jullie weten of het lekker was?

About these ads

8 thoughts on “Pompoensoep met curry, spek en appel

  1. Yummieyummie…. ik ben altijd te vinden voor pompoensoep !!
    @Fons: die speculaas ga ik toch ook eens proberen – lijkt me niet slecht, aangezien er in pompoentaart toch ook kaneel wordt gebruikt…

  2. Pingback: Gewonnen « BITS & BYTES

  3. Een tip: pompoen zoals die die hierboven afgebeeld wordt, moet niet persé geschild worden. Je kunt hem zo bereiden, de schil zal de smaak amper beïnvloeden. Minder werk én armspieren nodig.

  4. Nog een late reactie na “googelen” op pompoensoep…
    Ik wil even toevoegen dat met een gruwelijk scherp, lang koksmes een pompoen zonder kracht heel goed te snijden is. Voor de zachte inhoud: gebruik een opscheplepel of eetlepel, dan is het zó gepiept. Zoals Marie’s reachtie al zei; schillen is inderdaad niet nodig, was de pompoen wel even af voordat je hem verwerkt. De voedingsvezels uit de schil zijn goed voor je spijsvertering.
    O ja; wat geraspte oude kaas is geweldig in pompoensoep.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s